Az egyediség kifejezése:

Kézműves ajándék

Bizonyára mindannyian őrizgetünk magunkban olyan emlékeket, amelyek egy szívhez szóló ajándékot elevenítenek meg. Idézz fel most magadban egy ilyen alkalmat, amikor valami olyat kaptál, ami lélekmelengető volt. Lehetett ez a dolog akár egy tárgy, egy élmény, egy régi álom beteljesülése… „Kapni jó, de adni még jobb!” – tartja a mondás. No, de miért is ajándékozunk? Mit akar jelképezni e csodás tradíció?

Erre a kérdésre valószínűleg sokféle válasz létezik, de egy közös: a Szeretetet. Ki akarod fejezni a másik felé, hogy mennyire fontos Neked, mennyire mélyek az érzéseid, köszöneted szeretnéd ily módon kifejezni, vagy éppen együtt ünnepelsz vele egy jeles alkalomból. Nem az értéke az elsődleges, hanem az, hogy szívből adtad, ötleteltél, és időt szántál rá, hogy felkutasd a legjobbat.


Gyermekkoromban sokszor kézzel készült, de szívvel formázott ajándékot adtunk egymásnak. Lehet nem volt a legszebb, kicsit suta is volt a kinézete, s kreatív gondolkodás kellett, hogy Édesanyám felismerje mit is kapott tőlem, de boldog volt, mert tudta, hogy azt akarom kifejezni, mennyire szeretem. Ezek olyan emlékek, amik nem fakulnak meg az évek múlásával. Színes-szagos emlékek, amiket felidézek magamban, ha ajándék után vadászok.

 

Az évek elteltek, s már én sem vagyok gyermek, de az ajándék még mindig szívmelengető gesztus számomra. Ma már annyiféle dolog közül választhatunk, hogy sokszor teljesen összezavarodva jövök ki az üzletekből, mert hiányzik valami…Valami olyan, ami tényleg kifejezi helyettem is, hogy amit adok, az csak Neki szól, s nincs belőle még egy hajszálpont’ ugyanolyan.

Ezért választok olyan ajándékot szinte minden alkalommal, amely kézzel és szívvel készült. Az alkotó szívvel készítette, beletéve minden tudását, ötletét, s én pedig szeretettel adom tovább annak, aki nekem fontos. Ez egy olyan körforgás, amely mindenkinek örömöt okoz.

Téged is arra bíztatlak kedves Olvasó, hogy vásárolj egyedit, kézzel és szívvel készített, hazai alkotók által megálmodott ajándékot Szeretteidnek.

Kérlek, meséld el nekünk, hogy Számodra mi a legkedvesebb ajándékozáshoz kapcsolódó emléked! Nagy örömmel fogjuk olvasni, mert nagyon szeretünk nosztalgiázni. smile